Brez stalnega razvoja ni uspeha

 

Datum objave: Jun 11, 2019

Brez stalnega razvoja dolgoročno ne moreš biti uspešen

Malega družinskega podjetja KIT Žižki gospodarska kriza na prelomu desetletja ni ohromila, ampak so z do takrat največjo investicijo v laserski stroj za izrez razvoju dali dodaten zagon. Z njegovo pomočjo so lahko ponudili nove izdelke, proizvodnjo kovinskih izdelkov pa, sicer začasno, dopolnili še s ponudbo storitev. Tako so preživeli krizo in ves čas uspešno poslovali. Direktorja Anton Cigan in Peter Tibaut, ki skupaj vodita podjetje, uspeh pripisujeta sposobnosti prilagajanja, tako kupcem kot spremembam trgov, razpršenosti izdelkov in trgov ter zaposlenim, ki jih vidita kot pomemben del razvoja podjetja. Zavedata se, da podjetje brez stalnega razvoja ne more biti dolgoročno uspešno, zato je pred njimi nova velika investicija, naključno ravno v času, ko se veliko govori o prihodu nove krize.

KIT Žižki sta ustanovila in ga skupaj vodita od leta 2008, vendar se je dejavnost proizvodnje kovinskih izdelkov v podjetju začela precej prej. Nam lahko poveste nekaj o začetkih?

Anton Cigan: Tast, Petrov oče je v iskanju dodatnih zaslužkov – zaposlen je bil v predelovalni industriji – začel s stavbnim kleparstvom kot popoldansko obrtjo. Na začetku je delal v garaži, z razvojem dejavnosti pa se je pokazala potreba po večji obrtniški delavnici in dodatnih zaposlenih. Tako sem se zaposlil pri njem, ko se je leta 1998 upokojil, pa sem prevzel njegovo obrt. Postopoma smo rastli, v delo sem vključeval tudi Petra, ki je bil takrat še otrok, in svoja sinova. Ko so otroci odrasli in je bilo treba urediti razmerja, smo se v družini veliko pogovarjali o tem, kako naprej. Odločili smo se, da dejavnost prevzameva midva s Petrom in v letu 2008 sva ustanovila KIT Žižki d.o.o., vsak z enakim lastniškim deležem in pod skupnim vodstvom obeh. Obdržala sva ime blagovne znamke (KIT pomeni Kovinski izdelki Tibaut) in od takrat odlično delamo.

Vir: NLB poslovno

Nazaj na vse novice

KIT Žižki d.o.o., 2020 avtorske pravice pridržane