Gradnja novega objekta

 

Datum objave: Aug 21, 2019

Županja Občine Črenšovci Vera Markoja, je včeraj, 20. avgusta s podjetjem KIT Žižki podpisala prodajno pogodbo za nepremičnino v obrtni coni Ogradi v Črenšovcih.

Na podlagi javnega zbiranja ponudb za stavbno zemljišče parc. št. 1337/11 k.o. Črenšovci (140), v izmeri 5.348 m2 je podjetje KIT Žižki zemljišče kupilo za 43.265,32 EUR brez DDV. Direktorja podjetja Anton Cigan in Peter Tibaut sta povedala, da bo podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo kovinske opreme, v prvi fazi na zemljišču zgradilo nov industrijski objekt v velikosti približno 800 m2 in tako razširilo svojo dejavnost. Še letos bodo pristopili k pridobivanju dokumentacije in dovoljenj ter predvidoma prihodnje leto pričeli z izgradnjo objekta. Na občini si bodo prizadevali, da čim prej uredijo dostop do plinskega omrežja.

kit-zizki-obcina-crensovci.jpg

To je prvi korak k vzpostavitvi delovanja industrijske cone. Za prodajo so predvidene še tri parcele, vsaka v velikosti približno 5.300 m2. Upajo, da bo investicijski vložek podjetja KIT v Črenšovce privabil še druge investitorje. Žal podjetje K & K Agro Trade, ki je zemljišče v omenjeni coni kupilo že leta 2014, v naslednjih nekaj letih še ne namerava graditi, občina pa se takrat s pogodbo ni zavarovala, da bi v primeru neinvestiranja lahko zemljišče pridobila nazaj.

Vir: Pomurec.com

Nazaj na vse novice

KIT Žižki d.o.o., 2020 avtorske pravice pridržane