Najuspešnejša podjetja leta 2017

 

Datum objave: Oct 16, 2018

Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta na svečani prireditvi v Gledališču Park razglasila najboljša pomurska podjetja v letu 2017.

Drugo leto zapored smo skozi akcijo Pomursko podjetje leta predstavili najuspešnejša podjetja, ki si svoj kruh ustvarjajo na regijski, nacionalni in tudi svetovni ravni. Izbor in podelitev priznanj najuspešnejšim pomurskim podjetjem izpostavljata dobra podjetja in dajeta podjetniški naravnanosti v regiji spodbudo za naprej.Prireditve sta se udeležila tudi predsednik Državnega zbora Dejan Židan in Aleš Cantarutti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Pred razglasitvijo najboljših podjetij je potekala tudi okrogla miza na temo Kaj pomursko gospodarstvo pričakuje od nove vlade.Na njej so sodelovali poleg Cantaruttija še Marian Šefčovič, predsednik uprave Radenske,Peter Polanič, predsednik uprave Panvita in predsednik Pomurske gospodarske zbornice, ter Metod Grah, direktor in lastnik Term Vivat. Vestnikov novinar Timotej Milanov, ki je povezoval debato, je z gosti osvetlil aktualne teme. Govora je bilo o visoki obdavčitvi plač, sprejemanju nove koalicijske pogodbe, glede katere ima veliko gospodarstvenikov pomisleke, pa tudi o gospodarski strategiji na državni ravni.

Zmagovalci Pomurskega podjetja leta 2017 so bili razglašeni v sedmih kategorijah:

  • v kategoriji MIKRO podjetje je zmagovalec Miniplast d.o.o, ki se ukvarja s proizvodnjo plastične embalaže.
  • komisijo je v kategoriji MALO podjetje najbolj prepričal Paradajz d.o.o., ki goji rastline v zaprtih prostorih, ogrevanih z geotermalno energijo.
  • med SREDNJIMI podjetji so slavile Radgonske gorice d.o.o., pridelovalec in ustekleničevalec vin.
  • naj VELIKO podjetje je postalo Carthago d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo avtodomov
  • letošnja novost je bila kategorija za PERSPEKTIVNO podjetje. Ta naziv je prejel Martmetal d.o.o., ki se ukvarja z izdelavo kovinskih konstrukcij.
  • naj zaposlovalec je Elrad International, proizvajalec elektronskih komponent.
  • naj podjetje po mnenju bralcev Vestnika pa je KIT Žižki d.o.o., proizvajalec kovinske opreme.

O izboru najboljših pomurskih podjetij in pomurskem gospodarstvu sta spregovorila Uroš Hakl, direktor Podjetja za informiranje, in Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice. Prvi je najprej izpostavil odlične odzive, ki jih je prireditev požela v lanskem letu in nadaljeval: »Regija pridobiva samozavest, ki v prvi vrsti temelji na uspešnih poslovnih zgodbah naših ljudi, zato je prav, da jih na ta način izpostavimo. Tako tudi letošnji nagrajenci ne bodo domov odnesli priznanja, ki pomenijo samo nagrade podjetjem, temveč gre tudi za priznanja vsem zaposlenim in njihovim družinam, kakor tudi za priznanja lokalnemu okolju, ki jih pri tem podpira. To so zgodbe za prihodnji razvoj Pomurja«.

Direktor Pomurske gospodarske zbornice pa je spregovoril o povečanem zanimanju investitorjev za prihod v pomursko regijo.

»Naša podjetja so v teh zadnjih letih pokazala in dokazala, tako na domačem, še bolj pa na globalnem trgu, da se lahko pokažejo, tako s svojimi izdelki, kakor tudi s svojimi idejami in inovativnimi rešitvami. Danes radi pravimo, da v Pomurju »vse raste«, kar tudi drži, v prvi vrsti raste izvoz, ki je postal motor – gonilno sredstvo, za razvoj tako regijskega kot slovenskega gospodarstva. Ponovno zaznavamo povečano zanimanje tujih, predvsem, kar je še bolj pohvale vredno, pa domačih investitorjev, ki s svojim prihodom in širitvijo v regiji potrjujejo, da je Pomurje stabilna regija, z odlično infrastrukturo in visoko usposobljenimi in motiviranimi zaposlenimi«.

Za glasbeni del večera je poskrbel Dominik Bagola – Balladero.

Vir: Vestnik

Nazaj na vse novice

KIT Žižki d.o.o., 2020 avtorske pravice pridržane