Obrtnik leta 2015

 

Datum objave: Nov 18, 2015

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo 26. novembra na slavnostnem dogodku v Kongresnem centru Brdo pri Kranju podelila prestižno priznanje Obrtnik leta 2015, priznanje Najstarejši obrtnik leta 2015 ter slavnostno podelila Mojstrske diplome. Med letošnjimi nominiranci so tudi Anton Cigan in Peter Tibaut, KIT Žižki proizvodnja kovinske opreme, d. o. o. terDavid Šebjan, SKK strojno ključavničarstvo in kovaštvo David Šebjan, s. p. .

Anton Cigan in Peter Tibaut iz KIT Žižki proizvodnja kovinske opreme, d. o. o.

Temelje je podjetju KIT Žižki proizvodnja kovinske opreme postavil Štefan Tibaut. Leta 1990 se je kot je samostojni podjetnik začel ukvarjati s kovinarsko dejavnostjo. Po upokojitvi je podjetje prenesel na zeta Antona Cigana, ki ga je deset let vodil kot samostojni podjetnik, leta 2008 pa sta skupaj s svakom Petrom Tibautom ustanovila družbo KIT Žižki, proizvodnja kovinske opreme, d. o. o.

Sprva so bili njihovi izdelki precej preprosti, danes pa iz proizvodnje prihaja široka paleta izdelkov, ki kupcem omogoča bogato izbiro pri opremljanju zasebnih ali poslovnih prostorov. Z njihovimi garderobnimi omaricami so opremljene številne šole, ustanove, zavodi, podjetja in veliki trgovski centri, številna priznana podjetja pa imajo skladišča opremljena z njihovimi omarami, policami in regali. Znani so tudi v tujini, v Avstriji, Madžarski, Hrvaški in Črni gori.

Z rastjo proizvodnje so širili in posodabljali strojno opremo in proizvodne procese ter se prilagajali vse večjim zahtevam trga po kakovostnih izdelkih. Z rastjo povpraševanja pa se je večalo tudi število zaposlenih in proizvodni prostori.

V podjetju se zavedajo pomena dobrih sodelavcev. Danes je v podjetju zaposlenih 15 ljudi, ki so v povprečju stari okrog 35 let. Pohvalijo se z dobro delovno klimo. Svojim ciljem v podjetju, ki nosi znak slovenske kakovosti SQ, sledijo s poštenim odnosom do poslovnih partnerjev in odgovornostjo. Prizadevajo si za nenehno izboljševanje poslovanja družbe z majhnimi koraki a v pravo, predvsem pa dolgoročno in stabilno smer.

Vključuje se tudi v aktivnosti lokalne skupnosti in podpirajo kulturna, športna, gasilska in druga društva ter sodeluje pri izvedbi humanitarnih dogodkov. Poleg tega si prizadevajo tudi za izboljšanje odnosa do okolja in sprejemajo ukrepe in instrumente za zmanjšanje negativnih učinkov poslovanja podjetja na okolje.

Obrtnik leta je prestižno priznanje, ki ga za dolgoletne dosežke po zaključeni nominaciji Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije vsako leto podeljuje najzaslužnejši obrtnici oziroma obrtniku.

Vir: Pomurec.com

Nazaj na vse novice

KIT Žižki d.o.o., 2020 avtorske pravice pridržane