Pomursko podjetje se širi

 

Datum objave: Aug 23, 2019

Podjetje KIT Žižki d.o.o. je z Občino Črenšovci podpisalo prodajno pogodbo za nakup zemljišča, kjer načrtuje nov industrijski objekt v velikosti okoli 800 kvadratnih metrov. Začetek gradnje je predviden naslednje leto.

Podjetje KIT Žižki d.o.o. sta leta 2008 ustanovila Anton Cigan in Peter Tibaut. Ukvarjajo se s proizvodnjo kovinske opreme in trenutno zaposlujejo okrog 20 ljudi. Sedež podjetja je v Žižkih v Občini Črenšovci.

V tamkajšnji občini so na podlagi javnega zbiranja ponudb kupili stavbno zemljišče v izmeri 5.348 kvadratnih metrov za 43.265,32 evrov brez DDV od Občine Črenšovci. Načrtujejo gradnjo novega industrijskega objekta in tako tudi širitev poslovanja.

Prostora vsaj še za tri takšne objekte

To je šele prva faza, nam je zaupal eden izmed direktorjev Anton Cigan. Upajo, da bo gospodarska klima dobra in bodo uspešno poslovali, saj je na parceli dovolj mesta še za vsaj tri takšne objekte, kar seveda pomeni še več potencialnih zaposlitev. V vsakem primeru pa načrtujejo nove zaposlitve, saj bodo v nov objekt preselili le del obstoječe proizvodnje.

V procesu nakupa so bili že lansko leto, ampak se je zataknilo pri birokraciji: »Eno leto smo čakali, da se spremenijo občinski podrobni prostorski načrti, drugače bi do vsega skupaj prišlo seveda že prej,« je razložil Cigan, ki je razkril, da investicija znaša okoli milijon evrov.

Trenutno zaključujejo projektno dokumentacijo, ki jim jo izdeluje podjetje ATRIJ Gradbeni inženiring d.o.o., vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja pa načrtujejo vložiti v začetku septembra. V kolikor bo šlo vse po načrtih, naj bi bil objekt postavljen že v letu 2020, nam je še zaupal direktor.

Vir: Sobotainfo

Nazaj na vse novice

KIT Žižki d.o.o., 2020 avtorske pravice pridržane