Z majhnimi koraki v pravo smer

 

Datum objave: Jan 01, 2017

Garderobne omare, skladiščni regali, trgovinske police, omare za arhiviranje in vozički v najrazličnejših izvedbah prihajajo iz podjetja KIT Žižki s skrajnega vzhoda države. Nedavno so z odprtjem novih poslovnih prostorov obeležili tudi 25-letnico podjetja.

Temelje podjetja je pred 25. leti postavil Štefan Tibaut, ko je kot samostojni podjetnik v lastnih prostorih na sedanji lokaciji podjetja začel izdelovati kovinske izdelke. Od tod tudi kratica, ki jo v imenu nosi sedanje podjetje - KIT oziroma kovinski izdelki Tibaut. Štefanovi začetki in prva leta so slonela na preprostejših in manj zahtevnih izdelkih. A trg je zahteval vedno nove izdelke, kar je pomenilo posodabljanje proizvodnih procesov, uvajanje novih tehnologij in opreme ter širjenje proizvodnje.

Po upokojitvi je Štefan podjetje prenesel na zeta Antona Cigana, ki ga je kot samostojni podjetnik vodil deset let. V tem času je postajal proizvodni program zahtevnejši, poslovanje podjetja se je širilo in kazale so se nove poslovne priložnosti. Tako sta leta 2008 skupaj s svakom Petrom Tibautom, Štefanovim sinom, podjetje preoblikovala in ustanovila KIT Žižki, proizvodnja kovinske opreme d.o.o., ki ga od takrat vodita skupaj.

Preberite več v priloženi PDF datoteki.

Revija Obrtnik Podjetnik

Nazaj na vse novice

KIT Žižki d.o.o., 2020 avtorske pravice pridržane